FOTOALBUM

ONZE SPONSOREN

SOCIAL MEDIA

2019 City Shaper

Thema's/city shaper logo.jpgDit jaar is het onderwerp van de First Lego League City Shaper.

Wat als jullie een betere wereld kunnen bouwen? Waar beginnen jullie?

Meer dan ooit moeten we samen innoveren en problemen oplossen.
In de FLL maak je deel uit van een bloeiende gemeenschap boordevol inspiratie, creativiteit en hoop op een sterkere, duurzamere toekomst – een die beter is gebouwd door het samen te doen.
Jullie hebben de macht om steden, dorpen en plaatsen, die jullie thuis noemen, tot nieuwe hoogtes te brengen. Met de steun van de FLL-gemeenschap, is dit jullie kans onze toekomst te leiden en verbeteren.

Op 14 december was de regiofinale van Oost-Nederland bij het Saxion in Enschede. Ook dit jaar hebben we weer deelgenomen met 2 teams, Build the Future en Power 2 the Future. De kinderen kwamen weer met prachtige oplossingen voor de problemen die ze tijdens hun onderzoek ontdekten. Het team Power 2 the Future behaalde de eerste plaats in het algemeen klassement. Het team Build the Future heeft de 2e plaats in het algemeen klassement behaald en ook de Robot Prestatie prijs. Beide teams mochten door naar de FLL BeNeLuxfinale in Breda.

Ook bij de BeNeLuxfinale in Breda op 25 januari waren beide teams succesvol. Power 2 the Future kreeg de Robot Strategie en Innovatieprijs en Build the Future won een Championsaward door als 4e te eindigen in het Algemeen Klassement. Zij wonnen hiermee een ticket voor deelname aan een internationaal toernooi. In mei mochten ze gaan deelnemen aan het Open International Championship in Thessaloniki in Griekenland.

Toen de voorbereidingen in volle gang waren, brak helaas de wereldwijde Corona Pandemie uit. Gevolg hiervan was dat de FIRST organisatie alle internationale toernooien in 2020 heeft geannuleerd. De reis naar Griekenland kon hierdoor helaas niet doorgaan.

 Missies/city shaper wedstrijdtafel.jpg

Teams

 Dit jaar deden 2 teams mee aan de First Lego League: Build the Future (Zoë, Naomi, Charella, Christian, Arden en Kristina) en Power 2 the Future (Loïs, Emmanuel, Aren, Mariam, Rachèn en Noa)

 

team_2019/Build the future 2.jpg        team_2019/Power 2 the Future 2.jpg

 

Prestaties

Regio Finale Oost Nederland (Saxion Enschede)

Tijdens de Regio Finale Oost Nederland behaalde Power 2 the Future de eerste plaats in het algemeen klassement

Build the Future behaalde de tweede plaats in het algemeen klassement en ook de Robot Prestatie prijs

 

Beneluxfinale (Breda)

Tijdens de BeNeLuxfinale behaalde Power 2 the Future de Robot Strategie en Innovatie Award

Build the Future eindigde als 4e in het algemeen klassement en won daardoor een Champion Award die recht geeft op deelname aan een Internationaal Toernooi.

  

team_2019/teams Beneluxfinale.jpg