FOTOALBUM

ONZE SPONSOREN

SOCIAL MEDIA

pc basisschool de Telgenborch

De Telgenborch is een protestants christelijke basisschool.
We laten ons mede inspireren in ons denken en handelen door de verhalen uit de Bijbel.

Kwaliteit

We streven naar kwalitatief goed onderwijs waarbij kinderen tot hun recht komen en zich prettig voelen. Pas als een kind zich veilig voelt op school en het daar fijn vindt, kan het goed presteren. We gebruiken moderne onderwijsmethoden die voldoen aan de eisen van deze tijd. De cito-scores van de eindtoets in groep 8 liggen meestal boven het landelijk gemiddelde. Onze school kent een uitgebreid zorgplan voor kinderen die om een of andere reden niet goed mee kunnen komen. 

Actief

De Telgenborch is een actieve school. Momenteel steken we veel energie in vier projecten naast het ‘gewone’ onderwijs: (Klik hierboven op Projecten voor meer informatie.)

1. Het P.A.D.-project, waarin sociale vaardigheden en sociaal inzicht worden bevorderd.
2. In het B.A.S-project bouwen we aan onderwijs dat zich meer aanpast aan de verschillen tussen kinderen.
3. Het LIST-project. Lezen Is TopEen drie jaar durend project om het leesonderwijs een sterke impuls te geven! We besteden veel aandacht aan allerlei leesvormen. We hopen dat al onze leerlingen lezen fijn (gaan)  vinden!4. Het I.C.T.-project is blijvend in ontwikkeling. We volgen de nieuwste ontwikkelingen op de voet en implementeren de best bruikbare programmatuur in ons onderwijs. (Ons computernetwerk bestaat uit twee ICT-lokalen met elk 18 computers en in elke groep 1 of twee op het netwerk aangesloten computers, totaal: 65 werkstations met veel programma’s in de leerlingenmap)Daarnaast hebben de gewone schoolborden vanaf groep 3plaats gemaakt voor nieuwe zg. "digitale schoolborden". Dit zijn eigenlijk heel grote computerschermen waar met een speciale pen op geschreven kan worden, maar waarop ook rechtstreeks internetinformatie en -beelden op te zien kunnen zijn. Een heel nieuwe fantastische ontwikkeling!!

Voor meer informatie : www.telgenborch.nl