FOTOALBUM

ONZE SPONSOREN

SOCIAL MEDIA

Weekend van de Wetenschap

Op 5 oktober hebben we onze lego-teams moeten verdelen. We hadden al een afspraak staan bij Saxion Hogeschool in Enschede om demonstratiewedstrijden te laten zien van de First Lego League, waarbij de bezoekers ook zelf robots konden programmeren en starten en waar de Rubic kubus oplosser van lego en de kleursorteerder waren te bewonderen. Iets later kregen we te horen dat de Lego Solar Race, welke werd georganiseerd door de TU Enschede op dezelfde dag zou plaatsvinden.

FLL demonstratie

We hebben dus besloten om de groepen te verdelen. De vier kinderen die afgelopen jaar naar de "Wereldkampioenschappen" in St. Louis zijn geweest zijn naar het Saxion gegaan en hebben daar op enthousiaste wijze uitleg gegeven over de First Lego League.
Vooral de jonge kinderen vonden het geweldig om de wedstrijdrobot te starten en dan het vliegtuig te laten landen, terwijl  de oudere bezoekers de kunst van het programmeren van een robot werd bijgebracht, zodat de bezoekers zelf een robot konden laten rijden.
Achteraf kregen we van de organisatie te horen dat onze stand een van de highlights van de dag gevonden werd door de bezoekers.
Ook wij hadden het ontzettend naar onze zin en als we volgend jaar weer worden uitgenodigd, zijn we zeker van de partij.

Solar Lego Race

De groep die overbleef aangevuld met nog een aantal enthousiastelingen uit groep 6 en 7,  hebben we deelgenomen aan de Lego Solar Race in het kader van de Solar Race in Australië waar een team van Saxion Hogeschool samen met De TU Enschede aan deel neemt. Het was daar een hele happening met wel 30 teams met een gemiddelde grootte van 14 kinderen.
De Lego auto's waren op school al gebouwd en voorzien van een Lego zonnepaneel. De auto mocht alleen gebouwd worden van de sets die aangeleverd werden door Heutink.
Het was erg lastig om de auto vooraf goed te testen, maar dat mocht de pret niet drukken. De eerste ronde kwamen we gelukkig door danzij de diskwalificatie van de tegenstanders. Niet alle auto's reden even goed op de baan van een lengte van 15 meter, met een hobbel in het midden. Er mocht dus zachtjes worden geduwd als de auto stil viel. Onze eerste tegenstander duwde de auto echter met  een veel te harde zet over de finish. De tweede racce werd jammergenoeg verloren en zal de wedstrijd er voor ons dus op. Toch was dit een mooie opsteker voor alle deelnemers, er werd onder druk gepresteerd en de op die dag verzonnen yell schalde veelvuldig door de zaal. Al met al een mooie voorbereiding voor de First Lego League.

Nature's_Fury/uitlegFLL.JPGNature's_Fury/programmeren.JPGNature's_Fury/rubic.JPG

<< Terug naar overzicht