FOTOALBUM

ONZE SPONSOREN

SOCIAL MEDIA

De eerste Jr. FIRST LEGO League in Oost-Nederland is een feit. Een geweldig spektakel waar de teams, bestaand uit kinderen van groep 3 en 4, in het middelpunt stonden. Ieder team had zijn eigen, feestelijk aangeklede partytent om de expositie in te houden.

Tijdens de middag kwam de junior jury langs, betaande uit Stan (oud FLL'er), Mart (OEC, tenerife) en Mirthe (debutant). Daarnaast was er ook een volwassen jury met juf Deborah (groep 6), Henk v/d Wal (Impossible Robots uit Groningen) en Mark Francken (Stichting Techniek Promotie, Eindhoven).

De kinderen moesten voor beide jury's hun onderzoek presenteren aan de hand van een zelfgemaakte poster en hun bewegende LEGO-model. Erg spannend natuurlijk, maar ook wel geweldig leuk om te zien wat de kinderen de afgelopen weken heben geleerd en hoe goed de kinderen al kunnen presenteren. Het enthousiasme was zo groot bij kinderen en ouders, dat ze volgend jaar weer mee willen doen.

Naast de Expo, waren er ook studenten van het Saxion Bêta Techniek met een aantal proefjes met maizena, melk, zeepsop en een kleurstof. Veel kinderen konden zich verwonderen over de bijzondere eigenschappen.

Een grote sensatie was ook het FRC team Impossible Robots uit Groningen. Zij hadden de grote robots van vorig en dit seizoen meegenomen. De robot van dit jaar kon zelfs basketballen in de basket schieten. Zie voor een mooi overzicht onze facebookpagina facebook.com/flltelgenborch

<< Terug naar overzicht